Atšaldyta, sauso brandinimo Black Angus jautiena (brandinta ne mažiau  30 dienų), supakuota vakuume.

Sausai brandinamos kumpio dalys tampa žymiai minkštesnės nei šviežios. Šios, sauso brandinimo dalys tinka didkepsniams arba troškinimui.  

Įkaitinkite labai karštai rifliuotą keptuvę, sutepkite augaliniu aliejumi paviršių taip bus lengviau apvesrti didkepsnį. Mėsos gabalą apkepkite iš visų pusių po 2 ar 3 minutes. Prieskoniai (druska, pipirai) beriami ant apskrudusios pusės. Kitais prieskoniais ar padažais skaninkite jau pilnai paruoštą kepsnį. Norint pasiekti atitinkamo iškepimo lygmenį naudokitės adatiniu termometru. Svarbu, kad vidaus temperatūra neviršytų 56 laipsnių. Kitaip jautienos mėsa kietėja ir tada ji lieka tinkama tik troškinimui (troškinimo laikas apie 2 valandos). Apskrudusį mėsos kepsnį jei kepate keptuvėje, galite patalpinti į įkaitintą iki +180 laipsnių orkaitę 5-8 minutėms. Visada reikia iškeptam kepsniui duoti "pailsėti"- perkelkite kepsnį nuo keptuvės ar iš orkaitės ant folijos, uždėkite sviesto (82 %) gabaliuką, skonio ir kvapo akcentui, ir įvyniokite  į foliją. Ilsėtis turi ne mažiau kaip 5 minutes- kepsnyje vienodai pasiskirstys mėsos temperatūra bei syvai  ir kepsnys taps sultingas. Kepant kepsninėje augaliniu aliejumi sutepamos grotelės. Svarbu- kepti tik ant įkaitusių grotelių, kad žarijos neberūsentų. Patartina kepsnines naudoti su vientiso rifliuoto paviršiaus plokštuma. Kepsniai iškepti kepsninėse ilsėtis folijoje turėtų ne mažiau kaip 10 minučių. 

Galiojimas  18 parų, laikant nuo 0 iki +2°C. 

Angus jautienos kumpio plokščioji išorinė storas kraštas, atšaldyta, sausai brandinta , apie 620 g

8,78 €
Su mokesčiais

Charakteristikos

Kokybė
Natūralu
Kilmės šalis
Lietuva
Pakviesk draugą ir gauk 3 eurus savo pirkiniams
  • Šviežumo garantija Šviežumo garantija
  • Patogus pristatymas Patogus pristatymas
  • Malonus aptarnavimas Malonus aptarnavimas
  • paysera
  • dnb
  • Swedbank
  • citadele
  • danske
  • seb
  • nordea
  • Šiauliu bankas
  • kreditinės