Prekių ženklai

  • "Alpana"

    "Alpana"

    „Alpana“ – tai kompanija, importuojanti ir parduodanti ekologiškus ir naudingus sveikatai produktus. Alpana – tai prekės ženklas, simbolizuojantis kokybę. Jis ne efemeriškas, o patikrintas ir patvirtintas atitinkamais sertifikatais. Mes keliaujame tūkstančius kilometrų ten, kur gaminami mūsų produktai. Mes keliaujame, lankome ekologiškus ūkius ir parodas, mezgame įdomius ryšius – visa tai dėl to, kad Jūs kartu su mumis plėstumėte akiratį, sužinotumėte apie naujus produktus ir jų paragautumėte.Mes taip elgiamės dėl to, kad Jūs būtumėte tikri, jog mūsų produktai iš tiesų yra ekologiškai švarūs.

  • "Augma"

    "Augma"

    „Augma“ buvo įkurta 1993 metais ir yra viena didžiausių šviežių vaisių ir daržovių importo-eksporto kompanijų Baltijos šalyse. Bendrovės siūlomas prekių asortimentas apima visus šviežius vaisius ir daržoves bei pagrindinius pasaulinius prekinius ženklus. “Augma” prekiauja visame pasaulyje užauginta ekologiška sertifikuota Organic farming produkcija ir vietinių ūkininkų auginama Ekologinio žemės ūkio produkcija.

  • "Imantila"

    "Imantila"

    Bendrovė “Imantila” yra jauna įmonė, tiekianti ekologiškas buities ir valymo priemones “Eco Frego” iš Ispanijos ir natūralų kedrų riešutų aliejų iš Altajaus (Rusija).

  • "Kūmas"
  • "MAMA duona"

    "MAMA duona"

    Šią paslaptį mums perdavė mamos, sutiktos skirtinguose kraštuose, kurios išdavė savo duonų receptus tik mums. Vien tam, kad mes galėtume jūsų stalui iškepti tą patį kepalėlį, kurį savo namuose dabar kepa mama Italijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Graikijoje ar kituose kraštuose.

    "MAMA duona" kepyklėlė įsikūrusi Šalčininkų raj.

  • "Žuvėja"

    "Žuvėja"

    „Žuvėja“ nuo 2013 metų šamus augina Baisogaloje, akiršinio kaime Radviliškio rajone. Įmonėje įdiegtos naujausios ir pažangiausios technologijos leidžia užtikrinti kokybišką auginimo procesą. Kaip ir auginime taip ir gamyboje nenaudojami cheminiai priedai, tik natūraliu būdu atskleidžiamos geriausios šios žuvies savybės. Šamas vertinamas dėl maistinių savybių ir naudos žmogaus organizmui bei didelio omega 3 polinesočiųjų riebalų rūgščių kiekio. Šios žuvies filė nėra riebi.

    “Žuvėja” gali pasiūlyti įvairios produkcijos – nuo šviežio šamo iki džiovintos šamo filė šokolade. Taip pat įmonė gamina karšto bei šalto rūkymo šamo filė, rūko ir visą šamą, kurį gali pakuoti į dovanų dėžutę. Skubantiems siūlo šviežio šamo filė kepsnelius, kurie jau marinuoti ir paruošti kepimui, arba džiovintą šamo filė – sveiką užkandį kelionėje ar namuose. Na, o šamo filė užtepėlės su įvairiais priedais jau tampa bene populiariausiu produktu.

    „Žuvėjos“ šamo produkcija ruošiama, pjaustome, marinuojama, pakuojama rankomis, ir ta leidžia pasiūlyti aukščiausios kokybės produktą ir visada šviežiausias bei geriausias šios žuvies skonines savybes. Šamas rūkomas natūraliu alksnio dūmu, specialiai sukurtu originaliu marinavimo receptu ir gardinamas tik natūraliais prieskoniais. Gamybiniame procese cheminės medžiagos ar konservantai nenaudojami.

  • A. Juškos ūkis
  • A. Kedar Ekologinis ūkis

    A. Kedar Ekologinis ūkis

    Sakoma, kad žuvis ieško, kur giliau, o žmogus – kur geriau. Vieni važiuoja svetur laimės ieškoti, o kitiems Lietuva tampa antraisiais namais. Baltarusijoje gimusi ir augusi Anželika Kedar prieš aštuonerius metus Šalčininkų rajone, netoli Kužių gyvenvietės, nusipirko apleistą sodybą. Dabar joje – pilna gyvasties ir džiaugsmo.

    Andželikos ūkis – natūrinis, turi ir ekologinio ūkio sertifikatą.

    Daugiau nei tris hektarus užimančioje teritorijoje energinga moteris tvarkosi su dviem sūnumis – Pavelu ir Maksimu. Daug kas ūkyje padaryta vaikinų rankomis. Prieš atvykdama į Lietuvą Anželika su sūnumis ir antruoju vyru gana ilgai, net 14 metų, gyveno Izraelyje. Ten mokėsi ekologinio ūkininkavimo. Kai grįžo į Lietuvą, nusprendė kurti ekologinį ūkį. „Vis daugiau žmonių tampa vegetarais ar veganais. Jie nori visaverčio maisto.

    Daržovėse, kurių galima rasti parduotuvių lentynose, – pilna chemikalų. Vadinasi, valgydamas jas ne padėsi sau, o pakenksi. Kokia tada nauda iš sveiko gyvenimo būdo?“ – samprotauja Andželika. Ji pati stengiasi valgyti tik tai, ką užsiaugina. Šaldikliai pilni šaldytų uogų, daržovių, uogų, ožkų pieno varškės, rūsys – bulvių, šakniavaisių. O tai, kas netelpa į šaldiklį ar rūsį, sudeda į stiklainius ir užkonservuoja. Sūnus Pavelas kepa skanią naminę duoną. „Laikomės taisyklės: jei gyvename kaime ir turime ūkį, vadinasi, privalome tvarkytis taip, kad valgytume tai, ką užsiauginame patys“, sako ūkininkė Andželika Kedar.

  • A. Šedienės ūkis

    A. Šedienės ūkis

    Adrianos Šedienės ūkis įsikūręs Rokiškio rajone. Savo kaip gamintojo veiklą pradėjo nuo 2009 metų, kai nusprendė,  jog gali pasiūlyti pieno produktus. Šedžiai augina apie 190 karvių, kurios kasdien duoda apie 4,5 tonos pieno.

    Ūkyje gaminamas nemažas pieno produkcijos asortimentas: pienas, rūgpienis, pasukos, išrūgos, grietinėlė, įvairiausių rūšių sūriai, įvairios varškės, jogurtai, grietinė, sviestas. Šiam ūkiui suteiktas išskirtinės kokybės produktų (IKP) gamintojo sertifikatas.

    IKP sertifikatą turintys gamintojai privalo užtikrinti, kad jų produkcija atitiktų tam tikrus reikalavimus: negalima karvių šerti genetiškai modifikuotais produktais, vadinasi, iš raciono turi būti išbraukta soja, o dėl to prarandama dalis primilžio. Taip pat ūkis turi ganyti karves mažiausiai 150 dienų, o produktus perdirbti per trumpą laiką. Ūkyje produktai perdirbami greičiau nei per 16 val., o ant prekystalio pienas atsiranda per 20 ar mažiau valandų nuo pamelžimo.

  • Adida
  • Amšiejų ūkis

    Amšiejų ūkis

    Amšiejų ūkis greitai skaičiuos ketvirtąjį ūkininkavimo sezoną. Įsikūrėme Alytaus rajone, nedideliame Varnagirių kaime. Ūkyje šiltnamiai užima 20 arų plotą, kuriuose sezono metu auga salotos ir kiti žalumynai, agurkai, baklažanai, aštriosios paprikos bei įvairūs pomidorai. Laukuose auga kopūstinės daržovės, ropės, morkos, burokėliai, salotos, prieskoniai, cukinijos, moliūgai ir dar visa galybė kitų daržovių. Visa produkcija iki šiol buvo parduodama tik mobiliuose ūkininkų turgeliuose Vilniaus ir Kauno miestuose. Šiltuoju metų laiku prekystaliai lūžta nuo šviežių gėrybių, žiemą prekiaujame raugintomis. 

  • Ateities maistas
  • AUGA
  • Baltic Champs
  • Barisų ūkis
  • Cannamella
  • D. Besonovos Ekologinis ūkis

    D. Besonovos Ekologinis ūkis

    Ūkis yra Radviliškio rajone, Sidabravo seniūnijoje, Birželių kaime. Klientams prisistato pavadinimu "Danutės ūkis". Nuo 2003 metų ūkis dalyvauja ekologinio ūkininkavimo programoje, nors ir be programos ūkininkės šeima širdyje visuomet yra ekologai. Todėl visa ūkio produkcija auginama be sintetinių trašų ir augalų apsaugos produktų.

    Nuo 2015 metų ūkis taipogi pradėjo auginti putpeles ir pardavinėti jų kiaušinius. Pirma mintis irgi buvo auginti jas ekologiškai, bet deja ir gyvenimas parodė, kad tai neįmanoma. Bet to, vėliau paaiškėjo, kad putpelės nesertifikuojamos. Danutės ūkyje putpelės auginamos kuo natūraliau - į pašarus pridedant natūralesnių priedų: grūdų, sraigių kiautų, salotų.

  • D. ir R. Vaičiukynų ūkis

    D. ir R. Vaičiukynų ūkis

    R.Vaičiukyno ūkis įsikūręs Šakių ir Kauno rajonuose. Augina daržoves, vaisius ir uogas. Dalį savo užaugintos produkcijos ūkininkas perdirba – pirkėjams siūlo raugintus kopūstus ir agurkus, tarkuotus krienus, vaisių ir uogų sultis be cukraus.

    Daržovės auginamos nepramoniniu būdu – tik 1 hektaro plote. Sodai užima šiek tiek didesnį plotą. Šeimos ūkis įsikūrė iškart po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo – 1991 metais. Ūkininkas savo produkciją pardavinėja ūkininkų turgeliuose.

  • Daivos Kvedaraitės ūkis
  • Dzūkų krautuvėlė
  • Freshmade Food "JOE"

    Freshmade Food "JOE"

    Po slapyvardžiu JOE slepiasi italas Angelo Labbate. Jis atvyko į Lietuvą, įsimylėjęs Vilnių. Po kelių mėnesių atradęs šiaurietiškų žmonių aistrą stipriems skoniams ruošiant ir valgant kasdienius patiekalus, 2016 m. vasarą pradėjo sukti pesto padažą – čia pat Vilniuje įkurtoje laboratorijoje. Pradėjęs nuo klasikinio pesto padažo, pagaminto pagal savo mamos receptą, šiandien jau turi tris šio padažo versijas – klasikinį, su aštriaisiais pipirais, bei lietuviškomis kanapėmis. Gamyba vykdoma mažais kiekiais kiekvieną dieną, siekiant užtikrinti, kad kiekvienas pesto megėjas įsigytų kuo šviežesnį produktą.

  • G. Cimakausko ūkis

    G. Cimakausko ūkis

    Gintas Cimakauskas ūkininko ūkį įkūrė 1998 m. rugpjūčio 27 d. Pagrindinės ūkio veiklos kryptys – augalininkystė ir paukštininkystė. Prekyba gyvais kalakutais ir kalakutų skerdiena, naminiais kiaušiniais, natūraliais rudais mėsiniais viščiukais. G.Cimakausko ūkio kūrimosi tikslas – efektyviai plėtoti mišrų ūkį, siekiant pateikti į rinką kokybiškus žemės ūkio produktus. 

  • Gedimino sodai

    Gedimino sodai

    Gedimino Cijūnaičio ūkis įsikūręs Asvejos regioniniame parke Molėtų rajone. Gediminas su šeima ūkininkauju nuo 1991 metų. Ūkį, įsikurūsį vienkiemyje, iš viso sudaro 4,2 hektaro žemės, sodai ir uogynai užima 2,5 hektaro. Vienkiemį supa tik miškai ir ežerai, todėl ši vieta labai tinkama užauginti švarų ir gausų sodininkystės ir uogininkystės derlių.

    Gediminas su šeima kiekvienais metais užaugina raudonas ir geltonas avietes, gervuoges, gervuogės-avietės hibridą, arktines avietes, goji ir putino uogas, juoduosius, raudonuosius ir baltuosius serbentus, agrastus, svarainius, šilauoges, vynuoges, aktinidijas bei valgomo sausmedžio uogas.

    Sode taip pat auga apie 40 skirtingų obuolių veislių, 8 veislės kriaušių, 12 veislių slyvų, 4 veislės vyšnių, 8 veislės trešnių, abrikosų, persikų, lazdynų. Užaugintas derlius realizuojamas įvairiuose ūkininkų turgeliuose.

  • Genys Brewing
  • Gintaro Sino vynai
  • Hempus
  • Janina Kuncevič
  • Kalamata
  • Kepyklėlė "Rugutis"

    Kepyklėlė "Rugutis"

    Vilniuje įsikūrusią kepyklą jau žino ir pamėgo kokybiškų sveikų produktų ieškantys žmonės. Kepyklos šeimininkė Nijolė gali valandų valandas pasakoti apie natūralų raugą, ypač istoriją, kai ji raugo ryšulėlį rankose gabeno lėktuvu į Alma Atą (Kazachija). Nijolė kepa tik savo pačios sukurtus gaminius. Tai yra viso grūdo kepiniai, be mielių, kepiniai be kviečių, be glitimo. Jokioje kitoje kepykloje Jūs nerasite nieko panašaus.   

  • Kooperatyvinė bendrovė „Oxmeat“
  • L. Malinauskienės ūkis
  • L. Marčiulynienės putpelių ūkis
  • Laimingi meistrai
  • LD Group

    LD Group

    Didmeninė ir mažmeninė prekyba ekologiška produkcija - kosmetika vaikams ir suaugusiems, dekoratyvine kosmetika, skalbikliais bei valymo priemonėmis. Produkcija atitinka ekologišką sertifikaciją ICEA http://www.icea.info/en/ bei Ecocert http://www.ecocert.com/en.

  • Leono Rutkausko kalakutų auginimo ūkis
  • M. Vyskupaičio UAB “Mėta”

    M. Vyskupaičio UAB “Mėta”

    Vilniaus rajone, Vaidotuose esanti M.Vyskupaičio bendrovė “Mėta” įkurta 1989 metais. Joje dirba jau antra karta. Augina ekologiškas daržoves – moliūgus, špraragus, morkas, burokėlius. “Mėta” užsiima ir ekologiško maisto gamyba. Populiariausi gaminiai – konservuoti burokėliai obuolių sultyse,  duona, sausainiai, gaminiai iš moliūgų.

    Bendrovė vienintelė Baltijos šalyse iš ekologiškos lietuviškos žaliavos gamina eterinius aliejus, ekstraktus.
    Kaip bendrovėje laikomasi ekologinio ūkininkavimo ir gamybos taisyklių, nuolat prižiūri ir tikrina įstaiga “Ekoagros”.

  • MB " Ach! Skanu"

    MB " Ach! Skanu"

    Esame lietuviško šokolado namai ach vegan chocolate. Gaminame rankų darbo, veganiškus, juodus šokoladus be cukraus ir be glitimo. Mūsų gaminamas šokoladas yra VIENINTELIS veganiškas, gurmaniškų skonių, rankų darbo šokoladas, kuriame nėra cukraus, o kalorijų kiekis visoje plytelėje neviršija įprasto sūrelio kalorijų kiekio!

    Ach šokoladas tinkamas visiems, net ir diabetikams, netoleruojantiems laktozės, gluteno, mažiems vaikams bei senjorams, dietos besilaikantiems, sportuojantiems ir norintiem​e​s maitintis sveikai. Tai saldumynas, kuris nekenkia dantims, yra nekaloringas, ryškaus stipraus skonio bei natūralaus kakavos kvapo.

    Mūsų šokoladai yra ekologiški, organiški, becukriai, nededame lecitinų, gluteno ir pan. medžiagų, o šokolade kakavos yra nuo 60% iki 90%. Nenaudojame jokių nereikalingų, nenaudingų ir dažnai nesveikų medžiagų.

  • MB “Chotėjus”

    MB “Chotėjus”

    2016 metų vasarą Ramunė Petrauskienė išplėtė savo veiklą ir šalia savo kepyklos įsigijo jau veikiančią įmonę MB”Chotėjus”. Joje ir toliau gali realizuoti savo idėjas ir sumanymus kepdama rankų darbo šakočius, šimtalapius ir kitus konditerijos gaminius. Šie gaminiai, kaip ir R,Petrauskienės duona, kepami tik iš aukščiausios kokybės kiaušinių, kvietinių miltų, sviesto, grietinės. Gaminiuose niekada nebūna margarino.

    Šakočiai kepami pagal senolės E. Kairiūnienės, gyvenusios Panevėžio r., receptą. 2014 metais šiam gaminiui suteiktas Tautinio paveldo sertifikatas. O šimtalapis gaminamas pagal Elžbietos Glinskytės receptą, kuri grįžusi iš Totorijos Lietuvoje jį kepė nuo 1892m.

    Abi kepyklos yra tuo pačiu adresu ir priklauso Ramunei Petrauskienei, todėl 2017 metų vasarą abi įmones planuojama sujungti į vieną ir pavadinti “Ramunės kepiniai”.

  • Medaus namai
  • Mindaugas "Ganga"

    Mindaugas "Ganga"

    Ghi sviestą gamina Mindaugas Vilkaitis - reiki meistras, indiškos virtuvės ir jų tradicijų puoselėtojas vegetariškame restorane Kaune "Ganga".

    "Šis Ghi sviestas yra namų gamybos, gaminamas pagal visas indiškas tradicijas. Prekybos centruose, pramoniniu būdu gaminamą iš Lenkijos ar Anglijos galima gal ir pigiau nusipirkti, bet tai bus visiškai kitoks produktas, net nėra ka lyginti. Pamėginkite ir pajausite kas yra tikra", - sako Mindaugas.

  • Molupis
  • Mulate | Organic chocolates
  • P. Dijoko ūkis

    P. Dijoko ūkis

    Pauliaus Dijoko ūkis įsikūręs Utenos rajone Vosgėlių kaime (Leliūnų sen.). Jauna šeima laiko apie 1000 triušių, turi ir savo nuosavą skerdyklą. Anksčiau Paulius su žmona Marijana kurį laiką dirbo Airijoje. Tačiau paragavę emigranto duonos, Dijokai nusprendė grįžti į savo tėvynę ir dirbti čia. Sutuoktinių akys krypo į triušininkystę: triušių auginimu jie jau domėjosi dirbdami Airijoje.

    Sugrįžę į Lietuvą įgyvendino šią idėją: Dijokai nusipirko 12 triušių patelių ir vieną patinėlį. Kasmet triušių gretos didėjo, jiems reikėjo didesnių patalpų. Šiuo metu apie 1000 ilgaausių gyvena fermoje, kurioje anksčiau buvo laikomos kiaulės.

  • Pharmacopola

    Pharmacopola

    Visos Huantai arbatos – tai aukščiausios kokybės produktų ir technologijų derinys. Leidžiantis ne tik mėgautis išskirtiniu skoniu, bet ir gauti maksimalią naudą iš kiekvieno puodelio.

    Arbatos žaliava – grikiai užauginti magiškame ir nuostabiame 2200-3500 metrų aukštyje virš jūros lygio Liangshan kalnų masyve, kuris dar vadinamas: „žaliuoju ekologijos centru“. Čia susiformuoja drėgmės, gaivaus ir švaraus oro, šviesios, bet ne spiginančios saulės, saldaus ir vėsaus vandens tekančio iš viršukalnių, natūralaus dirvožemio, kuriame gausu mineralų bei ramybės sintezė. 

    Tai geriausia, kokią tik galima pasirinkti, totorinių grikių kultivavimo vieta pasaulyje. Čia grikiai auga, mėgaujasi nuostabiu dirvožemiu, geria į save gryną orą, gaivinasi tyriausiu vandeniu – brandina gausų derlių apskritus metus.

    Aukščiausia žaliavų kokybė suderinta su moderniausiomis technologijomis leis ne tik mėgautis išskirtiniu skoniu, bet ir pasisavinti visas reikiamas maistines medžiagas.

  • Pourhouse Beer & Wine
  • R. Lingo ūkis

    R. Lingo ūkis

    Romos Lingo ūkis įsikūręs Šalčininkų raj. Jašiūnų kaime. Ūkis augina tik žalumynus ir kai kurias vasaros daržoves. Daržovės auginamos tik natūraliai, nenaudojant jokių cheminių trąšų. Viskas lietuviška, natūralu ir tikra. Pati Roma labai myli gamtą, tiki, kad tikrą ir natūralų produktą įvertins ir miestų gyventojai.

  • Ramunės Petrauskienės IĮ

    Ramunės Petrauskienės IĮ

    Panevėžyje įsikūrusioje kepykloje kepama natūraliu raugu kildinta duona: pilno grūdo rupaus malimo duona, pilno grūdo smulkaus malimo duona, ruginių pasijotų miltų duona su linų sėmenimis, su kanapių sėklomis be cukraus, ruginė-kvietinė duona su saulėgrąžomis arba su linų sėmenimis.

    Ramunė Petrauskienė duoną Panevėžyje kepa jau daug metų. Iš pradžių tik savo reikmėms, vėliau poreikiai didėjo, atsirado norinčių įsigyti draugų, pažįstamų. Pradėjo prekiauti mugėse, mobiliuose turgeliuose. Masinei prekybai prekybos centruose tokios duonos neprikepsi.

    Labai sunkus darbas yra duonos minkymas. Duona yra minkoma du kartus ir tik rankomis, nes tokiai tešlai mechaninės maišyklės netinka. Senoliai sakydavo, kad duoną reikia minkyti tol, kol klėties sienos “išrasoja”. Duonos gamybos procesas vyksta 20-24 val. Iš pradžių viską darė viena, dabar jau turi pagalbininkus.

  • Reketukas
  • S. Šatūno Bičių ūkis

    S. Šatūno Bičių ūkis

    Saulės Sesės - mažytis švarus šeimos bitynas, gimęs miestiečiu svajonėse pabėgti iš miesto, grįžti i ramybę gamtoje, pailsėti lapų šnarėjime, bičių dūzgime ir Kupiškio marių bangavime. Bitės negali gyventi be Saulės, gryno oro, švarių žiedų, tyro lietaus lašo. Sesės - 3 dukros (ir ju šeimos) miestietės negali gyventi be savo tėvų, po gražaus gyvenimo vingių, grįžusių kurti ir gyventi į vienkiemį, kurio apylinkėse kadaise ir išvydo šį nuostabų pasaulį.

    23 bičių šeimos, mediniai aviliai, stiklo stiklainiai, cinkuotas medsukys, senų rąstų sienos "bičių name", senieji klevai, ekologiniai grikiai, vienintelis vieškelis ir laukai, laukai, laukai, miškai....Saulės Sesių niekas netrukdo - marios, už 5 km retkarčiais vieninteliu tikru keliu pravažiuojančios mašinos, žvejai, gandrai, lapės ir stirnos naktimis - tai viskas, kas mus supa. Ir žiedai, medžių sultys, vanduo, žaluma....

    1000 kg tikriausio medaus - mums ir Jums. Megaukitės ir nenustebkite, jei rasite ir kokią bitutę savo gyvenimą paaukojusią meduje. Mes filtruojame minimaliai, i medaus gamybą stengiamės "nelįsti", o tik paimti, ko per daug, ir atiduoti Jums. Jei norite – atvykite. Kartu nueisime pas bites, iki saulėlydžio pasėdėsime ant liepto, sutemus eisime laukais ir ieškosime stirnų...Kupiškio marių ir pasaulio kraštas.

  • Šaltekšnis
  • Sartų lankų jautiena
  • Štrudelinė

    Štrudelinė

    Pirmoji Vilniuje štrudelinė, įkvėpta gardaus ir aromatingo tradicinio austriško vyniotinio, kurio principas – labai plonai rankomis iškočiota tešla ir daug įdaro. Kasdien kepame šviežius štrudelius saldžiu (aguonų, obuolių, varškės) ir nesaldžiu (daržovių, grybų, sūrio, žuvies) įdaru. Štrudelių tešlai naudojame tik speltų miltus, o įdarui – tik šviežius, aukščiausios kokybės produktus. Štrudelius patiekame su naminiais padažais.

    Štrudelinės virtuvėje naudojame tik speltų miltus dėl turtingos maistinės sudėties ir neabejotinos naudos žmogaus sveikatai (speltų grūduose yra daugelis visavertei žmogaus mitybai reikalingų mineralų ir vitaminų, kurie, kitaip nei paprastuose kviečiuose, kaupiasi ne grūdo apvalkale, o visuose jo sluoksniuose, todėl išlieka po malimo proceso net ir smulkiai sumaltuose miltuose). Įdarus gaminame tik iš natūralių, kokybiškų produktų, be cheminių konservantų ar skonio stipriklių.

    Ar žinojote, kad:

    · seniausias štrudelio receptas buvo užrašytas dar 1696 metais;

    · speltos – viena seniausių grūdinių kultūrų, žinoma jau nuo akmens amžiaus;

    · speltos – genetiškai sveiki grūdai, atsparūs aplinkos užterštumui;

    · speltų grūdai nuo kitų kviečių skiriasi dar ir tuo, kad turi kitokios struktūros glitimą, kurį toleruoja įprastų kviečių glitimo netoleruojantys žmonės;

    · speltų grūduose esančios maistinės medžiagos puikiai tirpsta, todėl organizmas jas lengvai įsisavina.

  • Supergarden

    Supergarden

    Džiovinti šaltyje maisto produktai – puikus užkandis skubantiems, sportuojantiems, ir sveikuoliams. Vaikams pakeičia saldumynus. Ypač tinka veganams ir žaliavalgiams, nes yra termiškai neapdoroti.

  • Sveiki
  • Tundra

    Tundra

    Sveiki. Mano vardas Silvija. Esu vilnietė, penkių vaikų mama. TUNDRA – mano įgyvendinta svajonė. TUNDRA – tai natūralūs, maistingi ir labai sotūs daigintų grikių batonėliai, praturtinti riešutais, pasaldinti datulėmis. 

    TUNDRA puikiai tinka ir vaikams į mokyklą priešpiečiams, ir suaugusiems alkį be sąžinės graužaties numalšinti. Šis sveikas ir gardus užkandis – tikras energijos užtaisas šiuolaikiniam Žemės gyventojui. 

    TUNDRA gimė iš meilės šeimai. Užauginti sveikus ir laimingus vaikus – mano pagrindinis rūpestis. Bet pripratinti prie sveiko ir kokybiško maisto, kai aplink tiek pagundų – sunku. Dažniausiai vaikų, ypač mokyklinukų, mėgstami užkandžiai yra menkaverčiai. Tyrimai rodo, jog užkandžiaudami vaikai suvalgo antrus pietus. Deja, tik pagal kaloringumą, o ne maistingumą. Užkandžiuose, kuriuos renkasi mūsų mažyliai dažnai karaliauja cukrus ir miltai. Bet vitaminų, mineralinių medžiagų, būtinų augančio vaiko organizmui, juose per mažai. Rinktis daržoves, vaisius ar riešutus vietoj viliojančio saldumyno, pripažinkime, net mums, suaugusiems, kartais pritrūksta ryžto. Ką jau kalbėti apie mūsų atžalas, kuriems skonis yra pagrindinis argumentas! 

    Prie sveikos gyvensenos savo vaikus stengiuosi pratinti nuo mažų dienų. Tačiau, nenoriu iš jų atimti saldžių vaikystės akimirkų. Patyrusi, kaip sunku atrasti sveiką ir maistingą užkandį, kurį mėgtų ir vaikai, nuspendžiau daigintų grikių batonėliais pasidalinti su Jumis visais. Idėja buvo brandinama keletą metų, tobulinamos receptūros, ieškant nepriekaištingo skonio ir maistingumo balanso. Taip atsirado daigintų grikių batonėliai, kuriuos pavadinome TUNDRA. 

    TUNDRA batonėliai gaminami tik iš natūralių produktų – Lietuvos laukuose užaugintų grikių, kruopščiai atrinktų riešutų, o saldinami datulėmis ir razinomis – tad jokio papildomo cukraus, saldiklio ar konservantų čia nėra.

    TUNDRA skirta kiekvienam besirūpinančiam savo kūnu ir gera nuotaika. Batonėliai puikiai tinka visiems, siekiantiems maitintis sveikiau, trokštantiems numesti svorio arba jo nepriaugti. TUNDRA – gardus ir natūralus užkandis sportuojantiems ir aktyviai dirbantiems, kai norisi greitai ir sveikai užkrimsti. 

    Ne veltui pradžioje sakiau, kad TUNDRA – mano įgyvendinta svajonė. Visuomet troškau nukeliauti į tundrą – laukinės, grynos, atšiaurios gamtos kampelį, beveik nepaliestą civilizacijos. Tundra gaivališkai alsuoja gyvybe. Svajonė isšsipildė, tik kitaip. Tundroje dar nebuvau. Bet ir aš, ir Jūs TUNDRĄ galite laikyti ant savo delno. Ir mėgautis natūraliu, sveiku, subalansuoto skonio užkandžiu. Kuris suteikia ir energijos, ir malonumo, praturtina organizmą būtinomis maisto medžiagomis, vitaminais, mineralais.

    TUNDRA batonėliai – pirmieji ir vieninteliai tokie Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti užsibrėžtą tikslą – įrodyti, kad sveikas maistas gali būti skanus. Tad šiandien drąsiai sakau –  paragaukite ir Jūs!

    Gaminau Jums šį produktą kaip sau, kaip savo šeimai – su meile ir geromis mintimis. Prie kiekvieno batonėlio prisilietusios žmogaus rankos ir širdies šiluma sukūrė jo išskirtinę vertę. Kviečiu paragauti ir atrasti ypatingas natūralaus skonio gamas.

    Skanaus ir į sveikatą! :)

    Su meile,

    Silvija

  • UAB Gramo Lamb
  • UAB Gustum
  • UAB Orivego
  • UAB “Kitox“

    UAB “Kitox“

    LA FEM įklotų linija yra išskirtinė ir unikali, sukurta paties šios srities profesionalo, kuris geriau negu kas kitas išmano ko reikia šiuolaikinei aktyviai gyvenančiai moteriai ar merginai. 

    Tai itin aukštos kokybės intymios higienos priežiūros produktų linija sukurta moterims norinčioms jaustis patogiai ir užtikrintai - kiekvieną dieną, be išimties!

    Visi LA FEM produktai pagaminti tik iš aukščiausios rūšies žaliavų, o gamybos precese nėra naudojamos kenksmingos ar alergijas sukeliančios medžiagos, todėl LA FEM kasdien rūpinasi ne tik Jūsų gera savijauta, bet ir svaikata.

    SUKURTA IR REKOMENDUOJAMA GINEKOLOGŲ!

  • UAB “Marandra“
  • UAB „Saimeta“

    UAB „Saimeta“

    1995 m. Daujėnuose Vitalija Stankevičienė įkūrė individualią įmonę “Saimeta” ir atidarė kepyklą, kurioje pagal šeimos receptą, naudojant tik natūralias žaliavas bei medinius duonkubilius, buvo kepama lietuviška ruginė duona.

    Kruopštus darbas greitai buvo įvertintas ir kepyklą teko plėsti, įsigyjant vis daugiau įrangos. Plečiant gamybą bei asortimentą, buvo ne tik išlaikyta sudėtinga tradicinė tešlos paruošimo technologija, bet ir toliau nuosekliai dirbama ekologinės gamybos kryptimi, puoselėjant lietuviškas tradicijas. 1998 m pasirašiusi sutartį su viešąja įmone “Ekoagros”, “Saimeta” įsipareigojo griežtai laikytis ekologinio žemės ūkio taisyklių reikalavimų ir įgijo ekologiškų produktų perdirbimo įmonės statusą.

    “Saimetos” duona ir konditerijos gaminiai ir šiandien kepami tik iš natūralių žaliavų, nenaudojant dirbtinių puriklių ir tešlos pagerinimo priedų.

    Augant natūralių maisto produktų paklausai, įmonės gaminių asortimentas nuolat papildomas, jau gaminama ir natūrali duonos gira.

  • Ūkininkas Ignotas Adomavičius

    Ūkininkas Ignotas Adomavičius

    Šviežius makaronus gaminti pradėjome prieš beveik keturis metus. Pradžioje nelabai pavyko susidraugauti su makaronų tešla: ji kibdavo arba lūždavo, neidavo sufasuoti. Buvo taip, kad skambinam italams, kurie mums pardavė įranga, ir sakom, jog blogą įrangą pardavė. O italas ir sako: "Jūs tik gaminkite gaminkite gaminkite....". Ir gaminome..... Pradžioje išmesdavome tiek makaronų, jog net mūsų 120 vištų nespėdavo sulesti! Per pastaruosius tris metus mes patys suvalgėme tiek makaronų, kiek tikriausiai visa mūsų giminė nespėjo suvalgyti per visą gyvenimą :) Po truputį susidraugavome su įrengimais, su tešla, su pačiais makaronais. Į metus porą kartų skrisdavome mokytis, pasisemti itališkos dvasios.  Mes pamilome makaronus, pamilome jų prisitaikymą prie bet kokio padažo, jų paprastumą ir glotnumą gomuriui.  Mūsų gamybiniai pajėgumai leidžia mums pagaminti šviežių makaronų 1000 kg per savaitę, t.y. 4000 tonų per mėnesį.  Juokaujame, kad jeigu lietuviai valgys tiek makaronų, kiek valgome mes, gaminsime 4 tonas per savaitę!
  • Ūkininkas V. Kėdžius
  • Ūkininkė Beata Navickienė
  • Ūkininkė J. Gerbenienė

    Ūkininkė J. Gerbenienė

    Šilauogių ūkis įkurtas 2007 metais. Šilauogės auginamos 13 ha plote, kuriame yra įrengta laistymo sistema.

  • Ūkininkė Kristina Liaudinskienė
  • V. Bartkevičienės ūkis

    V. Bartkevičienės ūkis

    Alytaus rajone, Balkūnų kaime V.Bartkevičienė ūkininkauja jau 7 metus. Jos ūkio plotas – 6,8 hektaro. V.Bartkevičienė yra viena žinomiausių kaimiškų mėsinių viščiukų, ančių, dedeklių vištų augintoja.

    Ūkio vištos auginamos lauko sąlygomis, šeriamos natūraliais pašarais: miežiais, kviečiais, žirniais, kukurūzais, virtomis bulvėmis, morkomis, žvyru; žiemą – dar ir žole bei šienu. Antibiotikai ūkyje nenaudojami. Vištos skerdžiamos netoliese esančioje skerdykloje. Ūkininkė paukštieną realizuoja turguje ir veža į kelias parduotuves.

  • Veg4U
  • VITANEDA

    VITANEDA

    Esame šeimos įmonė, dalyvaujanti maisto grandinėje „nuo lauko iki stalo“. Tiekiame sveiką, šviežią, nešaldytą, kokybišką sertifikuotą ekologišką, mėsinių galvijų mėsą. Daugelis žmonių renkasi ekologišką produkciją, kadangi, kaip jie sako: „tokia mėsa skanesnė ir sveikesnė“. Ekologiški produktai pasižymi maistingumu bei geromis skoninėmis savybėmis. Ir svarbiausiai: vartodamas ekologiškus produktus apsaugai save ir savo vaikus nuo alerginių susirgimų.

  • Žolininkė G. Radzevičiūtė

    Žolininkė G. Radzevičiūtė

    Sveikatos ir energijos pasisemti iš gamtos kviečia žolininkė Giedrė Radzevičiūtė iš Ukmergės r. Žemaitkiemio sen. Šimaičių k. Žolininkė siūlo šiltus vakarus praleisti kartu su šeima ir žolelių arbata! Jos paruošta produkcija – žolelių arbatos tiesiog iš gamtos! Žolelės renkamos iš natūralių pievų ir auginamos. Giedrės atokų viensodį supa Berzgainių piliakalnis, Krapės upelis ir atidžiai saugo nuostabūs aukštaitiški kalneliai.

    Žolelės - tai gamtos dovana žmogui sveikatintis ir mėgautis natūraliais gamtos aromatais", - teigia Giedrė Radzevičiūtė, 42 m. žolininkė, Sveikatos žinių centro steigėja. Žolininkė augina per 30 rūšių vaistinių, aromatinių augalų arbatoms, iš natūralių pievų surenka per 20 rūšių vaistinių žolelių, gamina žolelių mišinius, taip pat skaito paskaitas, organizuoja arbatų degustacijas. 

    "Žolininkystė nėra verslas, tai greičiau žolininko begalinis noras susilieti su gamta ir ją gebėti  pajausti ir suprasti. Sujungus žinias apie vaistinius augalus  ir gamtos pojūtį – galima kurti produktus žmogaus gerovei bei sveikatai", - sako Giedrė. 

    Žolininkės arbatos auginamos: Melisa, Katžolė, Juozažolė, Anyžinis lofantas (Pankolinė kinmėtė), Kraujažolė, Raudonėlis, Šalavijas, Šeivamedis, Putinas, Ramunėlė, Perluotis, Citrininė monarda, Pelynas, Levanda, Medetka, Agurklė, Gudobėlė, Levanda, Mėtos įvairių rūšių (Pipirmėtė, Obuolinė mėta, Šokoladinė mėta, Marokinė mėta, Greifurtinė mėta, Šveicariška mėta, Bergamotinė mėta) ir kt.

    Renkamos iš natūralių pievų: jonažolė, raudonėlis, gudobelė, sukatžolė, šlamutis, gaurometis, liepa, kraujažolė, čiobrelis, asiuklis, paprastasis kietis, plautė, vaistinė skaidruolė, šermukšnis, žemuogių lapai, juodųjų serbentų lapai, aviečių lapai, gervuogių lapai, asiuklis, trukažolė, bitkrėslė, pelynas, trikertė žvaginė, tubė, valerijonas ir kt.

  • “Alantos agroservisas”

    “Alantos agroservisas”

    Molėtų rajone Naujasodžio kaime esanti bendrovė „Alantos agroservisas“ mėsos perdirbimo cechą atidarė dar 1992 metais. Sukaupusi didelę patirtį gamindama mėsos produktus, taikydama kaimiškas mėsos apdorojimo technologijas ir originalias liaudiškas receptūras, rinkai teikia beveik 60 gaminių, iš kurių net 30 yra įrašyti į Aukštaitijos kulinarinio paveldo sąrašą. Tai daugiau nei 20 pavadinimų dešros, kumpiai, skilandžiai, rūkytos šoninės, lašiniai. Šie gaminiai turi vis didesnę paklausą Lietuvos rinkoje dėl aukštos kokybės ir originalios liaudiškos receptūros.

    Produkcija gaminama iš vietos ūkininkų išaugintų gyvulių, o didesnė dalis  superkama iš žemės ūkio bendrovių „Pauliukas“ (Jonavos r.), „Ramygalos aruodai“ (Panevėžio r.), „Suginčiai“ (Molėtų r.). 

  • “Bimbirių namai“

    “Bimbirių namai“

    "Mūsų vištelės gyvena pievų ir miško apsupty raudoname namelyje dideliais šviesiais langais, vaikšto laisvai po dobiliukus, lesa mūsų ūkyje išaugintus ekologiškus grūdus, geria mūsų gręžinio vandenį, deda kiaušinius į šiaudų gūžteles ir vargo nemato.

    Bimbirių namai- sena lietuvių ūkininkų sodyba, įkurta dar 1912 metais Bimbirių kaime, netoli Molėtų miestelio. II-ojo pasaulinio karo metu ūkis buvo atimtas iš savininkų, o vėliau parduotas dabartinės šeimininkės seneliams. 

    2013 m. ūkis vėl atgaivintas jaunos šeimos. Abiejų šeimininkų vaikystės prabėgo šioje kalvų kalvelių ir ežerų nusėtoje, švaria aplinka ir gražiu kraštovaizdžiu pasižyminčioje vietoje.

    Bimbirių namai- tai ekologinis ūkis, atsiradęs iš idėjos vystyti veiklą kaime įkuriant ūkį, kuris gamintų ekologiškus, aukščiausios kokybės produktus."

  • “Du Medu“
  • “Eko Žemaitija”

    “Eko Žemaitija”

    „EKO Žemaitija“ kooperatyvas nuo 2006 m. vienija 54 ūkius. Telšiuose įsikūręs kooperatyvas surenka pieną iš Žemaitijos regione esančių ekologiškų pieno ūkių ir gamina ekologiškus pieno produktus.

    Siekdamas parduoti gaminamą  produkciją tiesiogiai vartotojams kooperatyvas 2011 m. pradėjo įgyvendinti idėją „Nuo lauko iki stalo“. Kooperatyvo produktų gamybai naudojamas geriausių kooperatyvo ūkių sertifikuotas ekologiškas pienas. Produktai gaminami iš pasterizuoto pieno, rauginami pienarūgščiais raugais. Gamyboje nenaudojami konservantai, tad gaminiai visuomet sveiki, švieži ir ekologiški.

    Varškė, grietinė, sviestas, natūralus jogurtas, rūkyti sūriai, įprasti sūriai ar pagardinti kmynais, razinomis, prieskoniais – tokią produktų įvairovę siūlo kooperatyvas „EKO Žemaitija“. Ekologija – tai visas kooperatyvo veiklas vienijantis veiksnys. Ūkių pienas bei kooperatyvo produktai yra sertifikuoti VšĮ "Ekoagros" sertifikatais.

  • “Ekofrisa”
  • “Karališki riešutai”

    “Karališki riešutai”

    “Karališki riešutai" tiekia riešutus ir džiovintus vaisius iš viso pasaulio. Didelę dalį produkcijos sudaro prekyba graikiškais riešutais iš Ukrainos. Ukraina – antra šalis pasaulyje, pagal užauginamus graikiškus riešutus. “Karališki riešutai" turi nuosavą gamybos ir perdirbimo liniją Ukrainoje , Černovtsy mieste.

    70 proc. produkcijos įmonė importuoja pati, todėl didelę dalį riešutų ir džiovintų vaisių galima įsigyti tik čia. “Karališki riešutai” stengiasi pirkėjams pasiūlyti tik itin aukštos kokybės produktus už žemiausią kainą. 

  • “Kintai“

    “Kintai“

    Logiška ir natūralu, kad daugiau nei 20 metų gilinantis ir tobulinant vieną veiklą, patirtis ir rezultatai kalba už save. Žuvies auginimo srityje UAB „Kintai“ dirba nuo 1993 metų, mūsų tvenkiniai apima 1000 hektarų teritorijos Nemuno Deltos regioniniame parke,  čia veisiame ir auginame karpius, lydekas, šamus, baltuosius amūrus, karosus, marguosius plačiakakčius, eršketus ir t.t.

  • “Saudaiga”

    “Saudaiga”

    “Saudaiga” – jauna įmonė, nusprendusi užsiimti salėgrąžų daigų auginimu. Pasirinkimą lėmė didelė šio augalo paklausa, nes saulėgrąžų daigai – vieni vertingiausių augalų. Juose galime aptikti net 30 proc. baltymu, taip pat daug A, C, K, B grupės vitaminų. 

    Daigai auginami specialioje žemėje, saulėgrąžų sėklos geros kokybės, todėl daigai labai skanūs, sultingi. Saulėgrąžų daigai yra kruopščiai atrenkami, belieka tik nuplauti ir pateikti, papuošimams, salotoms ar kokteiliams.

  • “Senoji mėsinė”

    “Senoji mėsinė”

    Senoji mėsinė siūlo tik aukščiausios kokybės šviežią mėsą. Mėsinės vadovai kiekvieną mėsos augintoją aplanko asmeniškai, pasižiūri, kuo šeriami ir kokiomis sąlygomis laikomi gyvūliai. Mėsa į įmonę patenka tik iš patikrintų Lietuvos ūkių, kur nėra naudojami sintetiniai pašarai, augimo skatinimo priedai bei medikamentai. Todėl Senosios mėsinės tiekiama produkcija neabejodami galite ruošti ir savo vaikams.

    Senoji mėsinė neprekiauja karviena – siūloma tik jaunų Angus veislės mėsinių galvijų mėsa. Skubantiems pirkėjams mėsinė siūlo marinuotų, tinkamai supjaustytų pjausnių, troškinių ruošinių, šviežios mėsos dešrelių bei pieniškų dešrelių tik iš natūralios mėsos be jokių sintetinių priedų.

  • “Specializuotas šilauogių ūkis“
  • „Karališka žuvis“
  • paysera
  • dnb
  • Swedbank
  • citadele
  • danske
  • seb
  • nordea
  • Šiauliu bankas
  • kreditinės